Ernest Pelders wint scriptieprijs

Ernest Pelders, werkzaam bij AT Osborne, is de eerste winnaar geworden van de MCD Kennisnetwerk-scriptieprijs. De prijs is een beloning voor de beste scriptie ter afronding van de post-doctorale opleiding Master City Developer. Vanaf 2009 zal de prijs jaarlijks uitgereikt worden namens de alumni van de opleiding, die zijn verenigd in het MCD Kennisnetwerk. Dit jaar werd de prijs gesponsord door projectontwikkelaar AM en uitgereikt tijdens het MCD seminar 2009 van 17 september jl. op het RDM te Rotterdam.

Met zijn scriptie, “De geboorte van een project”, heeft Ernest Pelders volgens de jury een praktische uiteenzetting gegeven van het begrip ‘urgentie’ binnen gebiedsontwikkeling. Zijn scriptie geeft een handreiking waarmee gestuurd kan worden op de aanwezige urgentie zodat de slaagkans wordt verhoogd. De jury: ‘Urgentie is op een uiterst subtiele manier ontleed en praktisch gemaakt en daardoor bruikbaar bij een betere (procesmatige) aanpak van de Nederlandse gebiedsontwikkelingspraktijk’.

Naast Ernest Pelders waren ook Vincent Hofs (Giesbers Gebiedsontwikkeling), Patrick Verhoef (Gemeente Zoetermeer) en Jesse Wellink (Eigen Haard) genomineerd voor de prijs. De jury bestond uit, Rein van Steeg (directeur AM), Frank ten Have (partner Deloitte Real Estate Advisory), Arie van der Ent (hoofdredacteur Real Estate Magazine) en Martijn van Veelen (bestuurslid MCD Kennisnetwerk en manager Proper Stok).

Het MCD Kennisnetwerk tracht met de jaarlijkse scriptieprijs het onderzoek in de integrale gebiedsontwikkeling te stimuleren. Het Kennisnetwerk stelt zich ten doel om kennisuitwisseling rond gebiedsontwikkeling te stimuleren en daarmee de kennis over gebiedsontwikkeling in het algemeen te verrijken. 

De prijs in de vorm van de Jan van ‘t Verlaatwisseltrofee werd op uitgereikt door bestuurslid Nicolaas Veltman. Hiermee wil het bestuur dé vertrekkende MCD-man van het eerste uur eren voor zijn grote verdienste voor ons nog jonge vakgebied. Verder ontving Ernest uit handen van jurylid Frank ten Have een oorkonde en bedrag van €1000,- voor zijn winnende scriptie.

U kunt hier het juryrapport lezen.

U kunt hier de speech lezen van Nicolaas Veltman, bestuurslid van het MCD Kennisnetwerk.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen