Studiereis Dubai

Dubai, april 2007

Van 18 t/m 23 april 2007 organiseerde het MCD Kennisnetwerk in samenwerking met studievereniging Transito een vijfdaagse studiereis naar het 'Mekka van de vastgoedwereld': Dubai.

Zoals iedereen weet wordt er in de Verenigde Arabische Emiraten (waar Dubai onderdeel van uitmaakt) op spectaculaire wijze ontwikkeld, om het land tot een economische hotspot in het Midden-Oosten en de wereld te transformeren.

Een ding voor de toekomst van Dubai is zeker: de immense inkomsten uit fossiele brandstoffen zijn eindig. Mede daarom ziet Sjeik Maktoum Bin Rhasid Al Makthoum een nieuwe toekomst voor zijn liberale islamitische staat. Door onevenaarbare investeringen in woongebieden en business districts, vrijetijdseconomie, toerisme en luxe voorzieningen, kenniseconomie en noem maar op komt een vliegwiel op gang wat lijkt op een 'self fulfilling prophecy'. Investeringen van de staatsontwikkelaars trekken andere investeringen aan, creeren een 'expat-markt' voor specialisten en hoger management, ondersteunen een consumptiedrift en maken, dat het een globale 'the place to be' is voor gebiedsontwikkeling...

De korte foto-impressie toont achtereenvolgens het Dubai Festival City, Dubai Lounge met op de achtergrond het zeven sterren hotel Burj Al Arab, een typische menging van traditionele, gesluierde kleding naast westerse invloeden en natuurlijk het summum van gebiedsontwikkeling volgens Nakheel in 'The World'.

U kunt de reisbeschrijving van de reis naar Dubai hier downloaden.