Vacature Programmadirecteur MCD (parttime)

MCD

De Master City Developer (MCD) is sinds 2002 de post-initiële opleiding stedelijke ontwikkeling van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus UPT), TU Delft en de Gemeente Rotterdam. De MCD biedt inhoudelijke verdieping en versnelt de ontwikkeling van professionals in het vakgebied.
De opleiding leidt professionals op met werkervaring in het stedelijk/ruimtelijk domein, werkzaam bij o.a. corporaties, ontwikkelaars, overheden, advies- en ontwerpbureaus.

De MCD is door de NVAO geaccrediteerd op WO-masterniveau en biedt deelnemers de interdisciplinaire verbreding die nodig is om leiding te geven aan complexe processen van stedelijke ontwikkeling.

De MCD heeft zich in afgelopen jaren ontwikkeld tot een topopleiding met erkende waarde voor de markt. Tegelijkertijd is die markt ook aan verandering onderhevig en pakken wij continue de uitdaging op de opleiding te vernieuwen om zo de aansluiting te blijven behouden.
Zo bestendigen wij de positie van de MCD als topopleiding.

Functieomschrijving

Voor de opleiding zijn wij op zoek naar een parttime Programmadirecteur die zich richt op die aansluiting van de opleiding met de markt. Jouw missie is dan het goed in de markt zetten en uitbouwen van het opleidingsprogramma Master City Developer. Je werkt met het MCD-team aan de acquisitie, de marketing en je initieert de - vanuit het veld gezien - juiste toevoegingen aan het programma. Je rapporteert aan het opleidingsbestuur.

Je bent als Programmadirecteur:

 • het gezicht van de opleiding naar buiten toe: naar de werkgevers, deelnemers en  alumni;
 • leidend in de acquisitie van nieuwe deelnemers: hier ligt de grootste verantwoordelijkheid van de functie;
 • degene die signaleert of het programma aansluit op de vragen uit de markt;
 • initiërend en sturend binnen een ervaren MCD-team;
 • de brug tussen de academische directie, die verantwoordelijk is voor de inhoudelijke academische kwaliteit van de opleiding, de Partnerraad die behoefte-stellend is aan vorm en inhoud van de opleiding en het MCD-uitvoeringsteam. 

Gezocht profiel:

Een commercieel onderlegde, ervaren netwerker die het goed in de markt zetten en verder uitbouwen van een topopleiding binnen het ‘domein van stedelijke ontwikkeling’’ als een mooie uitdaging ziet in aanvulling op een andere functie in het veld. 

 • Je hebt aantoonbare inhoudelijk affiniteit en ervaring met stedelijke vraagstukken (bent gezicht in de markt) en ziet nadrukkelijk het belang van vakinhoudelijke opleidingen binnen dit domein;
 • Daarbij begrijp je en heb je zicht op de behoefte in de markt aan de ontwikkeling van de ruimtelijke professionals die werkzaam zijn binnen de diverse typen organisaties, betrokken bij stedelijke ontwikkeling. Vanuit die ervaring en kennis voer je het gesprek met werkgevers en potentiële kandidaten over wat de MCD-opleiding hen kan brengen. Anderzijds kun je ook signaleren welke inhoudelijke behoefte er vanuit de markt is richting de inhoud van de MCD-opleiding om de aansluiting goed te blijven borge;
 • Je hebt een breed persoonlijk netwerk in zowel de publieke als de private sfeer op het vakgebied, ook op directie- en bestuursniveau;
 • Je kunt sturing geven aan een team en op verschillende niveaus lijnen samenbrengen (aansturing commerciële, inhoudelijke en organisatorisch lijnen);
 • Je hebt ten minste een WO-opleiding en 10 jaar relevante werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een parttimefunctie (12 uur per week) met een proefperiode van 6 maanden. Invulling vanuit een dienstverleningscontract behoort tot de mogelijkheden. De vergoeding is afgestemd op de zwaarte van de functie. 

Reageren?

Stuur uiterlijk 7 juni je curriculum vitae en motivatiebrief naar: mastercitydeveloper@ese.eur.nl.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met: Larissa van der Lugt, 06 53732663, vanderlugt@ese.eur.nl

Secretariaat: Monique Valkenburg, 010 - 408 25 67 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen