Innovatievermogen van het Rotterdam Food Cluster

Op 12 september is het boek Innovatievermogen van het Rotterdam Food Cluster verschenen.  In het boek staan de resultaten van een multidisciplinair onderzoek dat in opdracht van de gemeente Rotterdam werd uitgevoerd om het innovatievermogen van bedrijven uit het foodcluster in de regio Rotterdam te onderzoeken.
In dit eerste Food for the Future onderzoek is het innovatievermogen van de foodsector in en rond Rotterdam onderzocht. Wat kunnen we leren over de veerkracht van bedrijven en clusters van bedrijven? Gekeken is naar het historisch perspectief; hoe hebben de verschillende bedrijvenclusters zich in het verleden weten te vernieuwen? Ook is het huidige innovatievermogen van individuele bedrijven onderzocht. In hoeverre zijn zij nu in staat zichzelf opnieuw uit te vinden? Daarnaast valt er veel te leren van bedrijven die al vooroplopen in de transitie naar de Next Economy. Hoe zijn zij tot nieuwe verdienmodellen gekomen? Op dit moment wordt samen met ondernemers naar het vervolg gekeken: op welke vragen en uitdagingen hebben zij verdieping nodig om hun bedrijven futureproof te maken?'
Aan het onderzoek werkten MCD-docenten Erik Braun en Jeroen van Haaren en hoogleraar Frank van Oort mee. Meer weten over het onderzoek 'Het innovatievermogen van Rotterdam Food Cluster’ of over de samenwerking Food for the Future? Een digitaal exemplaar van het boek is hier te vinden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen