Hans-Hugo Smit wint scriptieprijs

Vierde uitreiking MCD Kennisnetwerk Scriptieprijs

Hans-Hugo Smit (MCD 7) is de winnaar van de vierde editie van de MCD Kennisnetwerk Scriptieprijs. De prijs werd op 5 september jl. uitgereikt door Thessa Menssen, CFO bij de Koninklijke BAM groep.

Helaas kon de winnaar zelf niet aanwezig zijn, maar zijn korte pitch werd met verve uitgesproken door Iris Vliegenberg (Procap adviseurs).

Hans-Hugo, werkzaam bij MAB Development Group b.v. kreeg zijn prijs voor de scriptie “Balkons in Beeld; Uitstekende kwaliteit of heet hangijzer?

Uit het jury rapport: “Om een aspect te belichten kon de auteur de diepte in en dat doet hij overtuigend en met lef. De schrijver heeft het onderwerp gekozen vanuit een persoonlijke ervaring en ergernis, en weet dit knap om te zetten in een helder betoog en concrete, praktische aanbevelingen. Met de prikkelende epiloog toont de winnaar zich ook nog eens de ware essayist”. 

Er waren dit jaar 4 genomineerden: Naast Hans-Hugo waren dat Reinoud Bakker (Kuiper Compagnons), René Kampermanm (Bouwfonds Ontwikkeling) en Judith Wicherson (Vereniging van Grondbedrijven).

Bij de uitreiking werden door de jury kritische kanttekeningen gemaakt over de creatieve en innovatieve gehalte van de scripties. In het juryrapport zijn daarbij een aantal aanbevelingen gedaan (lees juryrapport). De jury bestond dit jaar uit Thessa Menssen (BAM), Frank ten Have (Deloitte), Wim van de Kerkhof (Grontmij), Isabelle Vries (Havenbedrijf Rotterdam) en Herbert Smeenk (Deloitte).

Hans Hugo won met zijn scriptie de Jan van ’t Verlaat wisseltrofee en 500 euro. Ook mag hij een aantal publicaties leveren voor het blad Real Estate. De organisatie was dit jaar in handen van Isabelle Vries, de winnaar van de vorige editie.

Klik hier voor het jury rapport.