MCD Great Books over Building and Dwelling van Richard Sennett 

Wat?               MCD Great Books met Richard Sennett
Wanneer?      Donderdag 18 april 2019: 19.00 uur – 20.30 uur met aansluitend een borrel.
Locatie:          Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam

Op donderdagavond 18 april 2019 staat het boek Building and Dwelling: Ethics for the City (in het Nederlands verschenen als ‘Stadsleven’) van Richard Sennett centraal tijdens Great Books van de MCD

Terugblik van de avond

Een samenvatting van de avond is te zien en te beluisteren! Lees meer over de avond MCD Great Books met Richard Sennet in Handleiding voor de leefbare stad. Liever een podcast beluisteren? Dat kan via soundcloud.

Na een inleiding van Professor Nico Nelissen (Universiteit Nijmegen), reageert een panel met Maarten Hajer (Universiteit Utrecht), Bernadette Janssen (BVR), Emiel Reiding (NOVI) en Jeroen de Willigen (Stadsbouwmeester Groningen en directeur Zwarte Hond) op het boek van Sennett en de betekenis ervan voor de ontwikkeling van de steden in Nederland.

De steden groeien weer hard. Maar gaat dat goed? Wat kunnen we leren van het boek van Sennett over hoe wij aan onze steden bouwen?

Wat zou de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) hierover moeten zeggen? Is er behoefte aan meer centrale sturing bij de ontwikkeling van de stad? Moeten de stedelingen zelf een grotere rol krijgen? De discussie zal gaan over het spanningsveld tussen de ontworpen en de beleefde stad.

De avond staat onder leiding van Paul Gerretsen van de Vereniging Deltametropool.

Stad van de toekomst

Eerder op de middag (vanaf 16.30 uur) vindt in het Nieuwe instituut de boekpresentatie plaats van ‘De stad van de toekomst’.

In 2018 is door tien ontwerpteams, gemeenten en een groot netwerk aan betrokken experts gewerkt aan visies en integrale ontwerpen voor vijf testlocaties van 1x1 km in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. De vraag die centraal staat, is hoe , ingespeeld kan worden op de grote transities waar de maatschappij voor staat door aantrekkelijke en toekomstbestendige stedelijk milieus te creëren.

Het boek waarin de resultaten van deze fascinerende zoektocht zijn beschreven, wordt op 18 april gepresenteerd.

Aanmelden voor de boekpresentatie ‘stad van de toekomst’ is mogelijk via deze link

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen