The Art of City Making

Op 19 april a.s. organiseert de MCD een speciale editie van Great Books. Tijdens deze speciale aflevering nemen we afscheid van Geurt van Randeraat als directeur van de MCD, met het boek The Art of City Making (2006) van Charles Landry als onderwerp van gesprek. Plaats van handeling is het Timmerhuis in Rotterdam.

Programma

Paul van de Laar, directeur-bestuurder Museum Rotterdam en hoogleraar Geschiedenis van de Erasmus Universiteit Rotterdam houdt een referaat over de betekenis van het boek voor Nederlandse steden en Rotterdam in het bijzonder.

Daarna zal Geurt van Randeraat als co-referent onder meer aandacht besteden aan de visie van Landry op de stad als ‘complexe biotoop’. Hij zal in zijn referaat ongetwijfeld ook terugkijken op de jaren waarin hij als directeur van de MCD-opleiding middenin de crisis het speelveld van gebiedsontwikkeling zag veranderen. Na de referaten is er volop gelegenheid om met elkaar en de beide sprekers in debat te gaan.

Aanmelden

Datum: 19 april 2016
Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Timmerhuis Rotterdam, Havemaanpassage 90, Rotterdam 

Je kunt je hier aanmelden.

Charles Landry

Charles Landry is een autoriteit op het gebied van verbeelding binnen stedelijke verandering. Vanuit zijn creativiteitstheorie creëerde hij een wereldwijde beweging waarin hij pleit voor dynamiek binnen de ontwikkeling van steden over de gehele wereld. Het vormen van een sterke identiteit door middel van innovatie is één van zijn speerpunten. Hoe haal je het beste uit je stad en blijf je veerkrachtig?

Great Books

In 2012 is de Master City Developer gestart met het MCD Great Books Programma. Binnen dit programma worden bijeenkomsten georganiseerd over interessante, vernieuwende boeken met relevantie voor stedelijke gebiedsontwikkeling. Tijdens de bijeenkomst worden de volgende vragen beantwoord:

  • Welke lessen biedt het boek voor de praktijk van stedelijke gebiedsontwikkeling?
  • Geeft het boek handvatten om projecten verder te brengen?
  • Welke gezichtspunten en verdiepende vragen levert het boek op? In een interactieve setting wordt gewerkt aan nieuwe kennis, zodat iedereen vol inspiratie terugkomt van de bijeenkomst.

Deelname aan bijeenkomsten van het MCD Great Books Programma is gratis voor MCD studenten/alumni en hun introducees.

Boek bestellen

Bestel het e-book: The Art of City Making (bol.com)

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen