Het MCD Open College met Riek Bakker (luister naar de podcast over haar college)

Op 30 januari jl. vond in Hotel New York het MCD Open College plaats met Riek Bakker over 'Aanjagers in gebiedsontwikkeling'. Het college ging over haar visies, haar leiderschapsopvattingen en stedenbouwkundige inzichten met anekdotes over de ontwikkeling van de Kop van Zuid.

Stedenbouwkundige Riek Bakker is in ons vakgebied een waar fenomeen: zowel vanwege haar grote projecten als de Kop van Zuid met de Erasmusbrug en Utrecht Leidsche Rijn, als vanwege haar kenmerkende stijl, standpunten en manier van onderhandelen en overtuigen. 

Riek Bakker heeft verteld over haar pogingen om ministers, burgemeester en wethouders, ambtelijke directeuren en private investeerders mee te krijgen om het destijds achtergebleven gebied in Rotterdam vooruit te helpen.

Naast Riek Bakker heeft MCD docent Wouter Jan Verheul ook een kort college verzorgd over de principes en mechanismen van aanjagers in gebiedsontwikkeling. Verder was er gelegenheid om met Riek Bakker in gesprek te gaan over zowel de gebeurtenissen van toen, als haar visies op de stadsontwikkelingen van nu en morgen.

De avond op 30 januari vond plaats in de Balszaal van Hotel New York in Rotterdam (van 19:30 tot 21:00 uur). De avond is onderdeel van de MCD-module Urban Governance, maar was voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in de MCD.

Heb je het MCD Open College gemist? Luister het college dan hier terug.

Voorafgaand aan het college van Riek Bakker gaf Wouter Jan Verheul een mini-college over hoe grote stadsprojecten werken als vliegwiel voor de ontwikkeling van het omliggende gebied. Beluister hier de podcast. 

" Niet vaak zo geboeid zitten luisteren naar een verhaal! Leuk ook om te zien dat de zaal één en al oor was."
" Deze masterclass van Riek Bakker was genieten!" 

Sfeerimpressie

MCD Open College HNY 30 jan 2020

MCD Open College HNY 30 jan 2020

1/4
2/4
3/4
4/4

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen